Lemon curd "Meyer" citromból
sponsored links
Egy ízletes, illatos gyümölcs született abból, hogy keresztezték a citromot a naranccsal és a mandarinnal. A kínában õshonos citrusféle Frank N. Meyer kutató nevéhez köthetõ, aki kitartó ázsiai kutatóutjáról( 1905-ben az USA Mezõgazdasági Minisztériuma bízta meg új növényfajok felkutatásával) tért haza többek között, a különleges gyümölccsel, amelyet aztán róla neveztek el.
Köszönjük Frank.. :)
Aki nem szereti a citrom savanykás ízét,kedvelni fogja a narancssárgább ,édesebb gyümölcsöt, melynek héja vékony és illatos, míg a húsa sötétsárga és kb.10 magot tartalmaz.
Ha találkozol zöldségesed pultjain ezzel a különlegességgel, adj egy esélyt neki..
Hozzávalók:
2-3 Meyer citrom héja és leve
1 lénarancs
1 lénarancs
6-8 dkg nádcukor
3 db tojás
- Végy 2-3 szép Meyer citromot, 1 szem lénarancsot -lehetõleg kezeletlen legyen, melynek kifacsart levét és lereszelt héját keverjük simára a felütött tojásokkal.
- Helyezz gõz fölé egy edényt a vajjal,cukorral, ha felolvadt, öntsd hozzá a tojásos-citomlevet és feltétlenül, folytonos keverés mellett-közepes tûznél, sûrítsd be.
- Ízét gazdagíthatod egy vaníliarúd kikapart magjaival.
Én túrótorta mellé kínáltam: